Waarom recyclen?

Grondstoffen zoals ijzererts worden steeds schaarser en het delven van ijzererts is uitermate belastend voor het milieu. De recycling hiervan is dus van groot belang om uitputting van grondstoffen en milieuvervuiling te beperken. Door recycling wordt er nieuw staal geproduceerd en na vier cycli is het energieverbruik hiervoor al met 40% gedaald. Recycling van diverse materialen is goed voor het milieu, maar ook goed voor uw portemonnee!

Uw oud ijzer en metalen zijn geld waard !!

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat metalen veel geld waard zijn en brengen ze simpelweg naar het milieuperron, of laten ze meenemen door bijvoorbeeld de buurman of iemand anders die dit gratis komt ophalen. Houdt u uw oude metalen apart en heeft u verschillende soorten/kilo’s bij elkaar verzameld? Breng dit dan naar ons, u zult zien dat dit toch een leuk extraatje opbrengt!

Iedereen thuis heeft oude metalen, in welke vorm dan ook. Een overzicht van de meest gangbare metalen en verschillende van hun toepassingen vindt u hier

Uw metalen worden bij ons (uiteraard met u erbij) gesorteerd en gewogen op een geijkte weegschaal. Deze wordt ieder jaar opnieuw gecontroleerd en geijkt door een gespecialiseerd bedrijf.

Daarnaast kunt u van ons verwachten, dat wij u de hoogst geldende dagprijs voor uw metalen vergoeden. Dit kunt u contant of per bank ontvangen, dit is echter afhankelijk van uw wensen!

Graag rekening houden met het volgende:
Metaalkoersen kunnen net als aandelen van het één op andere moment dalen of stijgen. Dit alles heeft te maken met economische omstandigheden en vraag en aanbod wereldwijd. Heeft u begrip ervoor, dat de op onze site vermelde prijzen onder voorbehoud zijn. U kunt te allen tijde de actuele dagprijzen aanvragen via +31(0)433674945.